Mexico dag 6 - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Soekie Faithfull - WaarBenJij.nu Mexico dag 6 - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Soekie Faithfull - WaarBenJij.nu

Mexico dag 6

Door: Soekie en Max

Blijf op de hoogte en volg Soekie

02 Oktober 2022 | Mexico, Mexico-stad

Mexico dag 6

Vandaag hadden we niet echt een planning. We werden vroeg wakker, maar bleven nog even in de hotelkamer. Max keek op een gegeven moment een wedstrijd van PSV.

Halverwege de wedstrijd gingen we ontbijten. We liepen in onze buurt en kozen ter plekke een tentje uit waar we gingen eten. Max had eggs benedict en ik had chilaquiles. Het was erg lekker, maar ook ontzettend vullend.

Op de terugweg liepen we langs een wasserette om onze schone kleding op te halen die we gister hadden gebracht.

Eenmaal op de hotelkamer gingen we bedenken wat we zouden willen doen. We wilden naar het huis van Frida Kahlo, maar de tickets waren best duur dus besloten we dat toch maar niet te doen.

Ik wilde graag naar Walmart (een hele grote supermarkt). We zouden een half uurtje moeten reizen, dus besloten daar naartoe te gaan. Toen we in die wijk aankwamen merkten we al gauw dat het een heel ander soort wijk was als waar wij zaten. Minder druk, veel politie, meer daklozen. Max had er geen goed gevoel over en besloten toch maar weer terug te gaan. Max reserveerde een Uber die ons naar Parque Alameda bracht. Het was erg druk op straat, overal waren mensen. We besloten toch maar terug te gaan naar het hotel om de drukte een beetje te vermijden.

Op de hotelkamer gingen we een beetje rusten en hadden verder niet meer veel bijzonders gedaan. Ik had om 17:00 uur een afspraak bij de nagelsalon in de buurt om mijn nagels te laten lakken. Max ging in de tussentijd ergens wat drinken en kwam weer terug toen ik klaar was.

We gingen weer terug naar de hotelkamer, omdat Rosa, Beto, Miozoti, de vriend en het zoontje van Miozoti ons kwamen ophalen met de auto om gezellig met z’n allen wat te gaan eten/drinken. Zij kwamen rond 19:00 uur. Ook deze keer zaten we met z’n allen gepropt in de auto.

We reden naar Coyoacán, een buurt in Mexico stad.

Wij stapten op een gegeven moment uit. Miozoti, haar vriend en haar zoontje reden door om een parkeerplek te zoeken.

We liepen naar een pleintje waar veel mensen waren. Het viel me op dat er nog heel veel kleine kinderen op waren.

Een aantal mensen verkocht knalerwtjes. Rosa had een doosje gekocht en gooide die op de grond. Ik vond het best gevaarlijk, omdat veel mensen die erwtjes vlak naast andere mensen gooiden.

Op een gegeven moment kwamen Miozoti, haar vriend en haar zoontje onze kant op.

We gingen naar een taqueria en bestelden tacos. Als toetje hadden we arroz con leche.

Na het eten zaten we vol en gingen naar een café verderop. Miozoti zei dat ze daar hele lekkere mojitos hadden.

Op de achtergrond stond salsa muziek op. Zoals gewoonlijk begon beto te dansen, hij zag dat ik een inkakker had en zei dat ik met hem moest dansen.

Max en ik namen een mango mojito. Het was erg lekker. Op een gegeven moment waren we Max en ik allebei erg moe en voelden onze ogen zwaar worden. We besloten rond 23:30 uur een Uber te bestellen en gingen weer terug naar het hotel. Toen we in bed lagen vielen we meteen als een blok in slaap.

• 02 Oktober 2022 - 20:24

K.postma:

zo blijf ik ook op de hoogte van het wel en wee in Mexico.

• 02 Oktober 2022 - 21:05

Anna Digna :

Leuk dat jullie Beto Rosa en Miozoti+fam nog heben gezien! Maar niet naar Frido Kahlo en wel naar Walmart en nagelstudio, dat kan natuurlijk niet

• 02 Oktober 2022 - 21:45

Anneke: