Mexico dag 8 - Reisverslag uit Santiago de Querétaro, Mexico van Soekie Faithfull - WaarBenJij.nu Mexico dag 8 - Reisverslag uit Santiago de Querétaro, Mexico van Soekie Faithfull - WaarBenJij.nu

Mexico dag 8

Door: Soekie en Max

Blijf op de hoogte en volg Soekie

04 Oktober 2022 | Mexico, Santiago de Querétaro

Mexico dag 8

We werden vandaag vroeg wakker en bleven nog even in bed liggen. Ik probeerde nog

verder te slapen, maar zonder succes. Vanaf onze hotelkamer hoorde we veel geluiden, zoals de kerkklok die luidde, duiven die voor het raam geluid maakte en muziek dat afgespeeld werd. Op een gegeven moment gingen we ergens ontbijten bij ons in de buurt. We hadden allebei een bagel en een smoothie.

Tijdens het ontbijt gingen we kijken wat we konden doen. We besloten om een tour te doen in een klassiek ford T voertuig. De tour duurde een uur. De gids kon jammer genoeg alleen Spaans. Gelukkig was Max er om (bijna) alles voor mij te vertalen. Niet alles kon Max verstaan, omdat ze in het Mexicaans soms andere woorden gebruiken.

We reden langs verschillende plekken, veel hadden we gister al gezien tijdens de rondleiding van Rodrigo.

Toen de tour was afgelopen gingen we weer naar het hotel.

Max besloot om een afspraak te maken bij de kapper. Ik bleef in de hotelkamer om daar te gaan rusten.

Toen Max terug was herkende ik hem bijna niet meer, omdat het erg kort was geknipt haha!

We bleven eigenlijk de hele middag op onze hotelkamer, omdat we allebei erg moe waren en last hadden van onze buik. In de avond waren we zelfs even in slaap gevallen.

Rond 20:00 uur hadden we afgesproken met Rodrigo. Rodrigo redde 20:00 uur niet en was er rond 20:30 uur. Omdat Max en ik veel Mexicaans hadden gegeten hadden we zin om wat anders te eten. We kozen een Italiaans restaurant naast ons hotel. Het eten was redelijk lekker, alleen vond ik het niet zo bijzonder.

Ik merkte dat ik nog steeds erg moe was en last had van mijn buik.

Na het eten gingen we ergens wat drinken wat Rodrigo aanraadde. Hij bestelde voor Max en zichzelf mescal. Toen ze het op hadden liet Rodrigo zien waarvan de mescal was gemaakt, namelijk van een slang. Ik was erg blij dat ik dat drankje niet had gedronken. In het café gingen allemaal opgezette stieren hoofden. Hier in Querétaro kan je kijken naar stieren gevechten, de stieren die daar hingen waren dus stieren die tijdens zo’n gevecht waren vermoord.

Toen we weer weggingen liepen we met z’n drieën terug naar het hotel. Het was erg rustig op straat en op sommige stukken liep er helemaal niemand. Hoewel we met Rodrigo waren vond ik het toch een beetje eng.

Eenmaal in het hotel waren we allebei erg moe en gingen meteen slapen.

• 05 Oktober 2022 - 07:35

Anna Digna:

Sterkte met jullie buik allebei! Hoop dat jullie ondanks dat, toch zoveel mogelijk dingen kunnen doen die je alleen in Mexico kunt doen. Er is zoveel moois en bijzonders te zien!